Engleski Njemački
 
 
Osvježite izgled vašeg lica i pomladiti pripreme vrhunskog kvaliteta, sa sigurnim tretmane.
   
 

Mezoterapija

Šta je mezoterapija?

Mezoterapija je savremena metoda za rješavanje velikog broja estetskih i zdravstvenih problema. Ovom metodom doktor kroz veliki broj malih uboda ubrizgava male količine razrjeđene aktivne supstance.

Postoje razne vrste aktivnih supstanci. Jedna grupa zaustavlja gubitak kolagena u koži, čime se zaustavlja proces starenja. Postoje aktivne supstance i za uklanjanje masnih naslaga lipolizom, uklanjanje celulita i stimulaciju rasta kose.

Kod mezoterapije aktivna supstanca se ubrizgava u srednji sloj kože i potkožno tkivo tankim iglicama. Na mjestima na kojima se želi rješiti određeni problem ubrizgavaju se manje doze aktivnih koktela, sastavljenih od prirodnih ekstrakata vitamina, aminokiselina, lipolitika i sl. Na ovaj način se podstiče proces podmlađivanja ćelija, čineći ih dovoljno aktivnim da same započnu proces proizvodnje kolagena i elastina.

Invazivna mezoterapija je možda najgenijalnija stvar koju su naučnici smislili u borbi protiv starenja! Male površine tijela se mogu bezbjedno tretirati aktivnim supstancama bez nekih sistemskih komplikacija.

Michael Pistor, tvorac ove metode objasnio je to u par riječi:

"Malo, rezređeno i u pravo mjesto."

Mezoterapija je tretman kojim se osvježava, podmlađuje, hidrira i zateže kože lica, vrata i dekoltea. 

U našoj ordinaciji mezoterapiju sprovodi ljekar sa sertifikatom i iskustvom u ovoj oblasti u sterilnim i aseptičnim uslovima.

Kako se izvodi mezoterapija?

Sama tehnika, rutinski izvedena, djeluje jednstavno, pa ipak, radi se o mnoštvu malih uboda koji se izvode po određenoj šemi. Prvi korak je odluka ljekara o izboru koktela aktivnih suptanci. Ljekar individualno određuje set koktela, imajući u vidu stanje organizma, željeni efekat, kontraindikacije, mogućnost interakcije sa ljekovima koje osoba uzima.

Poslije pregleda, razgovora i mjerenja, slijedi procedura ubrizgavanja aktivne supstance. Ubodi su bezbolni, mada ima koktela koji mogu dati blagu bolnu reakciju, na šta ljekar blagovremeno upozori.

Ukoliko je pacijent jako osjetljiv na bol moguće je primjeniti lokalnu anesteziju u vidu kreme.

Ubodi se već sutradan ne vide zahvaljujući velikoj regenerativnoj sposobnosti kože lica i dobroj prokrvljenosti.

Kakvi su rezultati primjene mezoterapije na licu?

Mezoterapijom se mogu popuniti bore i ispraviti opuštenost lica i vrata. Pod kožu se ubacuju činioci od kapitalne važnosti za kožu. Ono što je nedostajalo koži ubacuje se u kožu i u njoj i ostaje.

Hijaluronska kiselina, koja nestaje iz kože starenjem, se aplikuje pod kožu, čineći kožu mladalački jedrom. Tu su i drugi faktori kao što je kolagen, čije stvaranje stimuliše hijaluronska kiselina, elastin, alfalipoin i vitamini.

Već poslije prvog tretmana, rezultat je vidljiv.

Kada treba početi sa anti-age mezoterapijom?

Bez obzira na to da li koža izgleda staro ili ne, dobro je „nahraniti“ kožu hijaluronskom kiselinom zbog stimulacije stvaranja kolagena. I da tragovi starenja nisu vidljivi u datom trenutku, mezoterapija će ovaj biološki proces odložiti i usporiti. Ovo je u literaturi poznato kao preventivna mezoterapija kože kod koje se već vide tragovi starenja potrebna je posebna njega, pa sa mezoterapijom treba krenuti umjereno, ali konstantno.

Promjene su vidljive poslije prvog tretmana, a koža postaje „ponovo mlada“ nakon par tretmana, koje je potrebno uraditi u vremenskim razmacima od po mjesec dana.

Da li i muškarci mogu na mezoterapiju?

Naravno, ako drže do sebe.

 

 

 

 

Design by Alfa Plus Doboj. All rights reserved. Coprithing 2013.